Klarspråk...

För att skriva rakt ut vad de senaste tidens konstiga, mystiska och ibland helt arga inlägg handlat om så är det nu snart dags för mig att byta jobb. Jag trivs som ni säkert alla redan vet hur bra som helst där jag jobbar idag, jag älskar barnen! Antagligen mer än vad jag får...men så är det..och föräldrarna är sååå himlans kanon! Ändå har jag alltså valt att dra mig vidare...detta på grund av att jag fått en fast tjänst! en fast tjänst på en förskola en bit utanför stan...jag kommer få längre till jobbet sen när vi flyttat, men så är det....ibland måste tryggeheten gå före det bekväma...

Jag har bestämt mig det är mitt val och detta känns bra! :) Ser fram emot nya utmaningar, nya barn och nya kollegor (fast jag älskar de jag har idag!)

Nu är min kära sambo sur för att jag inte bryr mig tillräckligt om flytten, så det är väl bäst att jag går...(men håll med om att det är ganska viktigt att skriva här oxå, så ni får veta vad som händer;))

KRAM!


Högtider...

Jag ska vara ärlig..jag är inte mycket för det här med högtider, någonstans är det bara en press som ger ångest. Vem ska man umgås med? vad ska man göra? kan man vara på flera ställen samtidigt? osv...Det är tur att jag träffat min andra halva som känner i stort sätt lika dant! Därför valde vi idag att bara vara med varandra! och heja vilken bra dag vi fick, jag har njutit varje sekund av att bara få vara med min älskling, helt själv och inga måsten! Perfekt! Vi sov länge, åkte en snabbis till marieberg och vidare till Askersund för god glass och mys i solen vid vattnet, fiskmåsar, sol och titta på folk samtidigt som vi som sagt fick tid med varandra! Åkte vidare genom massa småställen som jag inte visste fanns. Det ser så härligt ut på landet, ni vet kor som ligger i gröngräset, hästar som står med sina nya små föl och solen som bara lyser. Sånt gör mig glad!
Detta var den bästa midsommaraftonen på länge! Jag älskar dig Danne! Du är min prins, den finaste som finns!!!!

**************************
Annars har jag just nu hamnat i en sits som jag verkligen aldrig kunde tro att jag skulle hamna i. Jag är helt plötsligt i en sådan situation där jag har läge att förhandla mig till det jag vill. Men heja vad jobbigt det är när hjärtat säger en sak och hjärnan en annan! Jag tror att jag vet vad jag vill men herregud vad det är svårt att tänka på sig själv.....jag ser det som en spännande utmaning som jag tror kan bli bra. Men först ska jag ställa lite krav och se vad som händer....men spelar det någon roll? har jag egentligen inte redan bestämt mig? Jag tror att mitt val blir bra.....Ni får veta mer om detta på måndag kväll, då tror jag att jag vet mer....då ska allt vara bestämt och klart! Tyvärr blir det nog någon mer sömnlös natt.....

****************************
Imorrn är det Lördag som kommer att kännas som söndag....Det är dags för årets första besök på Fornaboda travbana. Där kan jag säga att det är mysigt att vara på trav...iaf om det är fint väder...Picknick korgen får följa med (eller det blir väl en påse, jag har ingen korg) och filten..och denna gång även goda vänner! det ska bli roligt!
****************************
Till sist vill jag bara säga mega stort GRATTIS till våra kära vänner Carita och Fredrik som förlovade sig idag! detta har vi väntat på, och vi ser fram emot bröllopet!;)
****************************

Livet är mer än bra just nu! Jag har som sagt möjligheter! vi ska snart flytta till huset! och om en vecka har jag semester!
****************************
Massor med kärlek till er alla!

....

Feel the fear and do it anyway........


Personalfest å andra trevligheter..

Lördagskvällen spenderades som sagt med mina kära kollegor! Vi kom alla en dry halvtimme för sent än vad det var sagt, jag tar på mig skulden! Vi skulle nämligen cykla dit tillsammans och jag hade lovat att stå för en potatissallad...jag började dock göra den alldeles för sent, därav den sena ankomsten... men väl där så grillade vi och hade en väldigt trevlig kväll, tror att klockan var runt 01 när jag la mig i sängen....jag mådde halvbra imorse om vi säger så.... Jag glömde även min kära kamera hemma så därför får ni tyvärr inte se några bilder...dock kan ni se några hos Stina (parkerarsnett.blogg.se) en lyckad kväll blev det iaf!


Idag vaknade jag seeeent! Gjorde mig iordning så snabbt som ja orkade och åkte iväg till Nattis för att umgås med henne och Frida som är här på bgesök från Luleå:) Blev en pratstund och fika:) Hoppas vi hinner ses nått mer iaf! Fick ett par rikitgt snygga skor av Frida, dock var de lite stora...jag får leva på att fötterna kanske sväller lite under sommaren och på så sätt sitter skorna kanske kvar?

Nu håller jag på och fixar och trixar här hemma och vardagsrummet börjar alltmer fyllas med flyttkartonger! :) så det är väl bara att ta sig an nästa...tycker det är svårt att veta vart jag ska börja bara....lagt ner en heldel..men ännu mer återstår juh....får kanske börja med att rensa lite?

Hoppas ni har en bra dag!?
KRAM


Fredag =

Idag innbär fredag att min älskade bror kom hem från sin lååååååååååånga jordenrunt resa! Så himlans gött å se honom! Visserligen ligger han typ fortfarande och sover så jag hoppas att han går upp snart så man kan få en riktig kram! Han kom från new york imorse så tidsskillnaden gör väl sitt just nu.... :(

Annars innebär fredag att det är helg och därmed 2 veckor kvar till semester!!! Skööönt ska det bli, och flytten är inte alltför långt bort då:) I helgen blir det en blandning av allting tror jag...nu sitter jag hos mamma, Danne kommer nog snart...middag och mys här ikväll. Imorrn blir det återigen ut för att kolla lite möbler...måste mäta och kolla...sen en vända till huset och till sist grillfest med mina kära kollegor!:)

Resten får ni veta efter helgen eller under helgen...svårt att veta nu vad som händer....igår var jag på spa-party iaf, det var härligt, vi satt ute i solen och drack en svalkande dricka och "spaade" våra fötter...gudars vad mjuka och lena de blev... :) behövdes kan jag säga...

Nu ska ja käka lite chips och dricka päronsaft:)

Kram och trevlig helg!

Ingen bra rubrik

Sitter på jobbet, har rast...haft ett möte som gick ganska bra. Känner mig ganska trött och seg idag...behöver snart semester....tur att det bara är 3 veckor kvar....skulle egentligen bara skriva några rader och hälsa mina nya kollegor Lisa och Lovisa välkomna till min blogg:) Fortsätta läsa nu!;)

Ikväll blir det Bio med bästaste Nattis, kommer dock inte ihåg vad vi skulle se...men det var förhandsvisning på någon ny film:) Ska bli trevligt! Men först ska jag hämta bilen på service...segt...

Uscha vilket knasigt inlägg detta blev då....skärpning till nästa gång...

KRAM


Bättre...

Idag är jag på betydligt bättre humör! :) Gårdagskvällen spenderades med goda vänner, god mat, massa snack och vin:) Gött!

Idag har jag och Danne varit ute på möbeljakt, tror att vi varit överallt, men heja vad kul det är att titta på nya grejer till huset. Är på jakt efter en soffa och bord..det är nog prio ett inomhus iaf...sen behövs det bland annat en grill och utemöbler...men men...hoppas på rea på sånna grejer när det är dags för vår flytt. Idag blev det lite små plock bara, men det kommer bli så bra! Gudars vad jag längtar.....

Nu ligger vi bara i soffan och slötittar på fotboll...sen blir det en god lördagsmiddag och mera mys...godis och lite popcorn kanske...

Hoppas ni har en bra helg, vad har ni gjort idag?

Puss och kram!

Frågade Danne nyss varför han älskade mig, svaret blev...."Jag vet inte" hur ska man tolka det? ;) Men men huvudsaken är ju att han gör det, och det vet jag att han gör...puss på dig hjärtat!

Fan...

Okey, jag kan ju börja med att utfärda en liten varning om att detta inte kommer att bli det roligaste inlägget...jag är på extremt dåligt humör!

Jag ska försöka att inte nämna några namn, MEN som sagt min blogg jag bestämmer!

Vart ska jag börja nu då? Det enda jag känner är att jag måste få ur mig lite känslor....Har en person som just nu gör mig galen, går mig på nerverna....jag är (vet inte om det är rätt eller fel) en person som får extremt dåligt samvete om jag stannar hemma från exempelvis jobbet...jag kan vara jättesjuk med hög feber och ond kropp, ÄNDÅ får jag dåligt samvete för att jag vet vilken sits jag sätter mina kollegor i...det är inte roligt att bara vara två eller i värsta fall helt själv när man har minst 10 barn som inte är på bra humör....de dagarna är man ingen bra fröken....

Imorse när jag kom till jobbet, hade jag iofs på känn vad som väntade mig...en kollega var sjuk...jag började kl 7.15....timmarna fram till kl 10 då min kära kollega kom kändes som evigheter...i stort sätt alla barn skrek och grät MINST en gång var...och gärna samtidigt som någon annan....då blev jag trött i skallen....jag försöker så gott jag kan att vara en bra fröken ändå, inte skrika på de små och inte höja rösten mer än nödvändigt.....dock fortsatte hela dagen i detta tecken...det var ingenting som dög, och är man bara två personal då blir det en påfrestning...Tur att Stina hade mer tålamod än mig idag...Tack Stina, du är en sån bra kollega och vän!!!!!!!

Jag vill inte skriva för dumma saker här, MEN jag är trött...helt slut...tyvärr är det inte första gången som vi får jobba två....det finns en anledning till att det är 3 tjänster på vår avdelning....och händer det att man är sjuk någon gång är det inga fel med det, man är väl inte mer än människa...men när någongång ibland förvandlas till ofta blir det jobbigt...det blir ingen rolig stämning, och till slut leder detta till bland annat en sån pedagog som jag har varit idag...hemsk! Jag får sån ångest när jag inte varit en bra fröken, jag mår dåligt och får ont i magen...jag hoppas alla mina underbara ungar vet hur mycket jag faktiskt älskar dom...för det gör jag verkligen...extremt mycket!

Det handlar ju inte bara om att vi ska orka eller inte, utan oxå om barnens säkerhet och föräldrarnas tillit till oss....Jag vill att de ska lämna sina barn på morgonen och känna att det är lugnt, att personalen gör ett bra jobb och har koll på deras barn och ger dem massa kärlek. Inte att vi inte hinner hålla koll på dem eller inte hinner med att byta en bajsblöja så de får gå runt i den i en timme...hemskt!

Frågan är väl bara hur man ska lösa detta, vad ska man göra? Finns det något jag kan göra? eller ska man bara bita ihop i tre veckor till och sen hoppas att hösten blir bättre? 

Ibland får man lära sig att personer inte alltid är som man trodde från början............

Nu är jag äntligen hemma iaf...väntar på ett gäng flyttgubbar som skulle ha kommit i fredags, men kom aldrig...idag skulle de komma kl 16, jag hoppas att de dyker upp....japp nu kom de..tur för dom;) mitt humör är som sagt inte att leka med idag;)

Kram på er! Jag skulle behöva några tillbaka oxå:)

Avslutning!

Kul att ni oxå gillade de böckerna! :) visst är dom skit bra!:)

Har nyss kommit hem, vi hade avslutning på Dagis idag. Först fick mina små godingar tårta till mellis:) och sen träffades vi kl 17 i lekparken med alla föräldrar och syskon! Så mysigt! Dock var det lite regn, med vad gör det när alla är glada ändå!? Barnen (och jag och Stina) sjöng två sånger för föräldrarna det blev " jag är så glad att jag har dig" den sjunger vi varje morgon på samlingen och " En liten underlat". Det var uppskattat tror jag;) Sen blev det fika, alla hade med sig sin egen korg med bra kvällsmat:) Jag och mina kära kollegor körde på Hamburgare som blev kvar sen lunchen och lite kakor till det;) Sen blev det tipspromenad för både föräldrar och barn. Föräldrarna fick svara på våra egofrågor, för att se hur bra de lärt känna oss på ett halvår, ganska bra visade det sig....men vissa frågor va svåra! Barnen fick mest frågor om Astrid Lindgrens älskade figurer.

Vi fick var sin jättefin blomma av alla och ett fint kort till, det värmer i hjärtat kan jag säga....

Nu är jag hemma, ganska trött...kanske blir det sängen och lite läsning:)

Hörs snart!:)
Puss

Hobby?

Jag har aldrig varit den där tjejen som gillar att läsa, speciellt inte böcker....jag har ju så klart varit ett stort fan av olika tidningar men som sagt aldrig böcker....förän nu? Jag har på kort tid läst två super bra böcker av Sophie Kinsella. Jag är som fastbiten av hennes sätt att skriva. Jag kan inte sluta läsa på kvällarna, vilket för med sig en väldigt trött Siri på dagarna....Hur som så har jag hunnit läsa två av hennes fristående böcker "Mina hemligheter" och " Karriär och köksbesvär" båda två får högsta betyg av mig! Så vill ni ha bra sommarläsning, så läs dessa!

Idag på cykeln hem från jobbet slog det mig att jag inte hade nått att läsa ikväll, så det blev ett inpuls köp...hoppade in på bokaffären och köpte med mig den första av fem böcker i en serie som hon skrivit. Ni kanske känner igen den...den första heter " En shopaholics bekännelser". Så den ska jag sätta tänderna i ikväll:) Gött! Jag har tidigare sätt filmen som jag inte alls gillade men alla säger att boken är bättre så jag får hoppas på det. Sen kan jag gissa att jag måste läsa de andra i serien senare i sommar kanske i en flyttkartong;) eller iaf mitt bland dom...

Hon har även skrivit två till fristående böcker som jag oxå bara måste läsa....Detta är nog den bästa saken med att inte plugga mera....jag kan läsa för att det är roligt!!!!och framförallt så kan jag läsa något annat än kurslitteratur! :)

Nu ska jag fortsätta tvätta, sen kanske läsa lite grann...om det går att sluta:) Tur att jag har sovmorgon imorrn:)

Puss på er!

Inget att skriva...

Jag vill så gärna blogga...men det känns som att jag inte har något att skriva...motivationen är borta...jag hoppas att den kommer tillbaka för jag tycker om att skriva egentligen...

Kan ändå berätta lite grann....

Förra helgen spenderades som jag tror att jag skrev i Barcelona:) Så härlig stad! Ville absolut inte åka hem...vi åkte runt på olika sevärdigheter, åt god mat och bara njöt av att ha några dagars semester! Kom hem natten till onsda och sen var det dags att gå tillbaka till jobbet...konstigt vad man kommer snabbt in i vardagen igen....

Nu i helgen har vi...I fredags var det studenten, jag hade ingen att fira i år, så det blev först lite ångest för att det var 5 år sedan jag själv stod där och var lyckligast i världen. Sen blev det en mysig fika date med Kristin, för att sen följa upp det hela med ett biobesök. Sex end the city 2, jag tycker den var rikitgt bra! Ska dock skärpa till mig och se alla avsnitt oxå...

Igår träffade jag först en kär gammal vän för en fika, hade inte träffats sen i torsdags, haha men innan det ca 8år sen sist...galet..hade mycket att ta igen. Sen blev det en tripp till Karlskoga där vi grillade, busade, snackade och hoppa på studsmattan:) Härlig dag helt enkelt!
Dock var det inte lika härligt att köra hem...Danne hade druckit lite annat än läsk så det blev jag som körde...jag vet inte vad som hände, men för det första var jag sjukt trött, så jag höll på att somna, sen var vägarna ny asfalterade (tror jag) för de var sjukt mörka. sen Hade de ställt ut massa konstiga koner, och grejer som jag inte såg vart de stod...För mig stod de mitt i vägen och jag satt på helspän hela tiden för att jag trodde att jag skulle köra rakt in i dom, och det kändes flera gånger som att vägen ledde mig rakt ner i diket....som tur är kom vi hem välbehållna...men fy vad jag inte tycker om att köra i mörkret....

Idag sov vi läääänge, sen blev det en cykeltur till Dannes farmor i Adolfsberg:) Fika och snacka lite. NU är vi hemma...ska snart äta en god middag på ballkongen...eller god och god...Danne bestämde och fixar så det blir färsk potatis och sill...jaja..det går att äta iaf;)

Nu ska jag heja lite på Söderling i Tennisen! Hoppas allt är bra med er!

Fick ihop några rader iaf:)
KRAM

RSS 2.0